1

Zalm op cederhout

ZalmKamado.jpg

Een regelrechte klassieker; zalm gerookt op een cederhouten plankje. Een heerlijk zomers gerecht, rechtstreeks van je barbecue. 

Bereidingstijd: 30 min

Moeilijkheidsgraad: Easy

Te bereiden op: Kamado

Benodigdheden

  • Kamado
  • Heat deflector

Ingrediënten

  • 400 gram zalmfilet 
  • snuifje peper & zeezout
  • 1 eetlepel gedroogde dille
  • 2 st pijpajuintjes 
  • 1 st cederhout plankjes
  • 1 eetlepel teriyakisaus (BBQ saus)

Bereiding

  • Leg de cederhouten plankjes ten minste 60 minuten voor gebruik in water
  • Wrijf de zalm in met zout en de gedroogde dille. Laat voor het beste resultaat de zalm op deze manier 2 à 3 uur staan. 
  • Plaats de heat deflector en rooster in jouw Kamado en verwarm deze tot een temperatuur van ongeveer 150°C
  • Neem de zalm spoel het zout en dille af
  • Dep de zalm mooi droog met keukenpapier
  • Verdeel de zalm op het cederplankje
  • Leg de cederhouten plank met de zalm op de Kamado en sluit het deksel
  • Rook de zalm in ongeveer 60 minuten op 150°C. Wanneer de vis net niet meer glazig is kun je deze van de bbq halen. (TIP: als er gestold eiwitten tevoorschijn komt is je zalm klaar). Sprenkel het citroensap op de zalm en breng op smaak met peper
  • Garneer de zalm als laatste met een gedroogde dillekruiden