1
KAMADOM40GRIJSTRANS.png

Alles over het gamma Kamado

Wat is een kamado, wat kun je er allemaal mee en is deze keramische barbecue echt zoveel beter dan een standaard exemplaar? Barbecueën heeft een nieuwe dimensie gekregen. Pizza’s, brood en taart bakken, grillen, slow cooken, roken of stomen, het kan allemaal. Met een kamado zet je de lekkerste maaltijden op tafel.

Ontdek ons aanbod aan Kamado

Wat is een OUTR kamado?

Deze eivormige BBQ is sinds enkele jaren dé must-have onder de barbecues. Je ziet de Kamado steeds meer en meer verschijnen. Hij vindt zijn oorsprong in Japan en China en is al duizenden jaren oud. Het woord Kamado betekent “kachel” of “fornuis” in het Japans. Vroeger bestond de kamado uit een ronde aardewerk kookpot, de moderne versie bestaat uit vuurvaste keramische materialen. De buitenzijde is voorzien van een glanzende laag email. Die sterke laag beschermt hem tegen alle mogelijke weersinvloeden en geeft hem zijn unieke stijl.

De warmte van de Kamado wordt geïsoleerd en gereflecteerd dankzij de keramische samenstelling. De temperatuur is door zijn gesloten vorm homogeen doorheen het toestel en gemakkelijk constant te houden.

Ga naar Kamado's
Stocksy_txp1772136bFBV200_OriginalDelivery_1141230.jpg

Wat zijn de voordelen van een kamado?

  • De temperatuur van de OUTR Kamado is gemakkelijk en precies te regelen. Dankzij zijn samenstelling uit meerdere keramische lagen én de regelklep bovenaan. Die isoleren de warmte, de rook en de typische barbecuesmaak. Door het regelen van de luchttoevoer en -afvoer kan men zelf op lage tempratuur een krokante pizza bakken.
  • Een OUTR Kamado is volledig afsluitbaar waardoor hij zijn temperatuur beter kan behouden en je minder houtskool verbruikt.
  • Een OUTR Kamado is een veelzijdige barbecue. Het brengt barbecueën naar een heel ander niveau. Je kan zoveel meer dan gewoon grillen. Je kan roken, bakken, stomen, braden en aan slow cooking doen op jouw OUTR Kamado.
  • Een OUTR Kamado is geschikt voor elk seizoen. Het is genieten op elk moment van de dag, het hele jaar door. Doordat de Kamado volledig afsluitbaar is, is hij resistent tegen alle weersomstandigheden.
  • Onze Kamado is dé musthave voor iedere tuin. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van tafelformaat tot de XL versie. De hippe kleuren maken van de OUTR Kamado het ideale hebbeding om jouw tuin net dat tikkeltje meer te geven.

Hoe kan ik mijn OUTR kamado onderhouden

Als je de OUTR Kamado goed onderhoudt gaat hij jarenlang mee. Het toestel heeft na ieder gebruik een kleine poetsbeurt nodig.

1.       Om aangekoekte etensresten te verwijderen komt de BBQ borstel Deluxe of de BBQ borstel lang van pas. Gebruik geen water of andere soorten schoonmaakproducten om de binnenkant van uw Kamado te reinigen. De wanden zijn poreus en absorberen alle vloeistof waardoor de kamado kan scheuren.

2.       Wacht tot de Kamado volledig is afgekoeld om de rooster te poetsen. Gebruik voor het schoonmaken van het rooster een schoonmaakmiddel zonder schuurmiddel. Het rooster is niet vaatwasbestendig.

3.       De emaillaag aan de buitenzijde is eenvoudig te reinigen, gebruik een vochtige doek met eventueel een mild schoonmaakmiddel.

Helemaal klaar voor de volgende barbecue!

Hoe werkt een OUTR kamado?

De meerdere keramische lagen in een Kamado isoleren de warmte, de rook én de typische barbecuesmaak. Dankzij deze constructie kan de temperatuur constant gehouden worden en kan je de graden nauwkeurig regelen. Zeg niet zomaar een BBQ tegen een Kamado, want je kan er werkelijk alles mee: grillen, roken, bakken, stomen, braden, slow cooking en nog zoveel meer.

Het is belangrijk de juiste houtskool te gebruiken. Ga voor kwalitatief houtskool, waarbij alle kolen ongeveer dezelfde grootte hebben. Briketten en aanmaakblokjes mogen niet gebruikt worden, deze bestaan uit zwavel en de chemische stoffen beschadigen de keramische laag van de Kamado. Kokosbriketten zijn volledig natuurlijk en vormen geen probleem. Vul de Kamado altijd met voldoende houtskool. Is er na het BBQ’en nog houtskool over? Geen enkel probleem, deze gebruik je gewoon de volgende keer opnieuw. Wel even de assen verwijderen zodat hij voldoende lucht kan trekken.

De temperatuur van de Kamado is makkelijk te regelen. Hoe meer lucht je toevoegt, hoe hoger de temperatuur zal worden. Onderaan de kamado is een luchtregelaar, hier kan je het temperatuurbereik grof regelen. Met de schijf op de bovenkant regel je de exacte graden. Als de temperatuur zijn gewenste aantal graden heeft bereikt, sluit je de zuurstoftoevoer af door de gietijzeren kap toe te draaien. Eens de temperatuur gestabiliseerd is, kan je aan de slag.

Waar kan ik een OUTR kamado kopen?

Je wilt een OUTR Kamado aankopen? We verkopen onze producten zowel via de webshop als via onze dealers. Vind een dealer in jouw regio! Heb je nog vragen over ons gamma? Contacteer ons via onderstaande gegevens of kom ons een bezoekje brengen in onze POP-UP store in Gent.

T: +32(0)55 23 26 48
Mail: info@outr.be

Zoek een verkooppunt

Wat is de prijs van een kamado?

Op zoek naar een goedkope Kamado? Dan ben je bij OUTR aan het juiste adres. Er is al een OUTR Kamado vanaf € 425 (BTWI)! Deze zijn in heel wat kleuren en maten te verkrijgen. Zo is er een geschikte Kamado voor iedereen!

De OUTR Kamado's zijn een goedkoper alternatief voor de gekende merken. Ze zijn kwalitatief en scherp geprijsd.

Ontdek al onze Kamado's