1

Met een pizzasteen tover je Italië op je bord!

De hype rond pizzastenen is nog lang niet voorbij. Hoe kan het ook anders? Je tovert in 1, 2, 3 Italië op jouw bord. Een echte knapperige pizza! Een pizzasteen kan je op iedere BBQ gebruiken, maar ook gewoon in de oven als het weer niet BBQ-gezind is.

Pizzasteen in de oven

Het geheim van een krokante pizza is hem bakken op een constante temperatuur. De meeste mensen hebben een heteluchtoven in huis: nadat je de oven hebt voorverwarmd en je de ovendeur opent, gaat er al heel wat warmte verloren. Waardoor jouw oven terug moet werken om zijn temperatuur te bereiken. Op dat moment bak je de pizza dus niet op de correcte temperatuur. De oplossing? Een pizzasteen! Leg de steen in de oven terwijl je hem voorverwarmd. De steen warmt gelijkmatig op en behoudt zijn constante temperatuur, waardoor de pizza ook sneller klaar is. Hou dus rekening met een kortere baktijd, we willen geen verbrande pizza eten.

Pizzasteen op de Barbecue / Kamado

Een lekkere pizza is ideaal om jouw gasten te verwennen tijdens een BBQ. Van zodra jouw barbecue ongeveer 50° warm is, leg je de pizzasteen op de grillrooster. Laat de temperatuur stijgen tot 250°-300°. Besprenkel wat bloem over de steen en leg jouw pizza op de plaat met behulp van een met bloem besprenkelde pizzaschep. Laat de pizza 5 tot 10 minuten bakken met een gesloten deksel. Is jouw pizza klaar? Haal hem dan voorzichtig van de steen. De pizzasteen laat je best afkoelen op de BBQ of Kamado.

Onderhoud van een pizzasteen

Het reinigen van een pizzasteen is eenvoudig. Met een borstel of sponsje schrob je de etensresten er af. De steen mag je niet wassen met water. Deze neemt namelijk vocht op, waardoor hij bij volgend gebruik zou kunnen breken.

Onze pizzasteen is het accessoire bij uitstek. Je kan er namelijk veel meer dan enkel pizza bakken. Laat je creativiteit de vrije loop gaan en probeer er broden, focaccia, koekjes en taarten op te bakken!

Wil je graag next level gaan, ontdek dan hier ons aanbod aan pizzaovens