1

Gegrilde gamba's op de Plancha

Gegrildegambas-Fotoblogwebsite.jpg

Voor dit heerlijke voorgerecht gebruiken we grote, ongepelde, gemarineerde gamba’s. Begin met het voorbereiden van de marinade: meng olijfolie met fijngehakte rozemarijn, geraspte knoflook, citroenzeste, zout en peper. 

Bereidingstijd: 35 min

Moeilijkheidsgraad: Easy

Te bereiden op: Plancha

Benodigdheden

  • Plancha

Ingrediënten

  • Grote gamba’s (ongepeld)
  • Olijfolie
  • Zout & peper
  • Fijngehakte rozemarijn
  • Geraspte knoflook
  • Citroenzeste
  • Bieslook & basilicum (fijngehakt)

Bereiding

Voor dit heerlijke voorgerecht gebruiken we grote, ongepelde, gemarineerde gamba’s. Begin met het voorbereiden van de marinade: meng olijfolie met fijngehakte rozemarijn, geraspte knoflook, citroenzeste, zout en peper. Voeg eventueel kort gegrilde en fijngehakte lente-ui toe voor extra smaak. Doe de gamba’s in een schaal en schep de marinade er goed doorheen, zodat alle gamba’s bedekt zijn. Laat dit minstens 30 minuten staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Verhit vervolgens de Plancha tot deze goed heet is. Grill de gamba’s aan beide zijden totdat ze mooi roze en gaar zijn. Dit duurt meestal slechts enkele minuten per kant, afhankelijk van de grootte. Let erop dat je ze niet te lang gaart, zodat ze sappig blijven.

Serveer de gamba’s direct van de Plancha en werk af met fijngehakte bieslook en basilicum voor een frisse, kruidige toets. Dit gerecht is een echte smaakmaker en een perfecte start van een zomerse maaltijd.