1

Garantievoorwaarden Kamado

 1.       Garantie

1.1   Garantie van 5 jaar op uw Kamado

Voor alle Outr kamado modellen geldt er een garantie van 5 jaar op de keramiek, het hout en de metalen onderdelen! Details over de garantie op de verschillende onderdelen kan je hieronder terugvinden. De garantie is gebaseerd op een normaal en huishoudelijk gebruik van het toestel en het nakomen van de gebruiksvoorschriften.

 

1.2   Keramische onderdelen

Alle keramische onderdelen hebben een garantie van 5 jaar. De buitenkoker, vuurkorf en vuurring zijn vervaardigd uit keramiek, welk een natuurproduct is. Dit betekent dat variaties in kleuren en structuur aanwezig zijn. Het vervangen van een onderdeel kan dus verschillen in kleur en structuur.

De garantie is niet van toepassing op haarscheurtjes, krasjes of kleine oppervlakkige scheurtjes, die de werking niet beïnvloeden. Volledige breuken van de binnen- of buitenkeramieken geven wel recht op vervanging, bij correct gebruik van de Kamado.

 

1.3   Houten onderdelen

De houten onderdelen, zoals de handvatten en de zijtafels hebben ook een garantie van 5 jaar. Dit tegen scheuren of barsten door normale verwering. De houten onderdelen zijn vervaardigd uit ecologisch bamboe en dit kan verkleuren en oxideren door het zonlicht. Dit verkleuren valt niet onder de garantie maar kan gereinigd worden met een specifiek product.

 

1.4   Metalen onderdelen

De metalen onderdelen, zoals de trolley, de metalen banden, de scharnieren en de inoxrooster hebben een garantie van 5 jaar voor materiaal-, fabricage- en verwerkingsfouten. Roest en oxidatie vallen niet onder garantie door normale verwering.

 

1.5   Temperatuurmeter

De temperatuurmeter heeft een beperkte garantie van 5 jaar. Indien de temperatuurmeter gebarsten is binnen de garantieperiode dan heeft u recht op vervanging.

 

1.6   Vilt

Wanneer bij uw aankoop de vilt of dichting van de keramieken scheuren of gebreken vertonen dan heeft u recht op een nieuwe vilt. Lees aandachtig de voorschriften van uw toestel en vervang de dichting zoals aangegeven.

 

1.7   Margrietschijf

Er geldt 5 jaar garantie op de margrietschijf wanneer deze materiaal-, fabricage- en verwerkingsfouten zou vertonen. Gietijzeren onderdelen kunnen roesten en dit valt niet onder de garantie.

 

1.8   Asschuif

De asschuif heeft een beperkte garantie van 5 jaar. Indien deze zou breken binnen de garantieperiode dan heeft u recht op vervanging.

 

1.9   Wielen

Wanneer de wielen (met of zonder rem) niet meer naar behoren zouden werken binnen een termijn van 5 jaar, dan heeft u recht op vervanging.

 

 

2.       Wat valt er niet onder garantie

Bij gebruik van de Kamado voor commerciële doeleinden (restaurant, traiteur, …) vervalt het recht op de garantie.

Er is geen recht meer op garantie wanneer er aanpassingen gemaakt worden aan de Kamado (incl. keramiek, voet, roosters of andere onderdelen).

Indien er herstellingen gedaan worden met niet originele onderdelen, valt dit ook buiten de garantie.

 

3.       Garantieperiode

De garantieperiode start vanaf het moment van aankoop. Deze geldt enkel voor de eerste koper van het toestel en wanneer u de Kamado bij een erkende dealer heeft aangekocht. De datum van de aankoopfactuur geldt als startdatum voor de garantie.

  • Verkeerde montage (zoals zelf verkeerd monteren of gaten boren )mag nog toegevoegd worden als niet onder garantie.
  • Slijtage mag benoemd worden.
  • Haarscheurtjes in de glazuurlaag mag beschreven worden als geen garantie. Als gevolg van het uitzetten en krimpen van keramische onderdelen gedurende warmtecycli kunnen haarscheuren, craquelé of oppervlakkige scheurtjes ontstaan.
  • Bij ondersteuning van garantie, contact opnemen met de erkende dealer bij wie het product is aangekocht.
  • Aankoopbewijs is nodig bij het claimen van de garantie.
  • Benadrukken dat de garantie niet overdraagbaar is.