1

Gamba's op Aziatische wijze op de ENO plancha

INGREDIËNTEN

 
Voor 4 personen:
16 gamba's
2 el. nuoc mam
1 el. limoensap
1 el. bruine suiker
1 teentje knoflook, geplet
1 rode paprika, ontpit en in dunne plakjes gesneden
1 groene paprika, ontpit en in dunne plakjes gesneden
1 ui, in dunne plakjes gesneden
1 kom taugé
2 takjes munt, enkel de blaadjes
2 stengels koriander, enkel de blaadjes
1 theelepel sesamolie
4 el. grof gehakte cashewnoten
zout en peper
 

TIP

om het gerecht pittiger te maken, kan je een kleine chilipeper aan de saus toevoegen.
059_Gambas_a_l_asiatique.jpg

BEREIDING

 
  1. Stop de gamba's in hun lengte op een spies. 
  2. Meng in een kom de nuoc-mâm, citroen, bruine suiker, citroen, knoflook, zout en peper.
  3. Bewaar de helft van de saus, bestrijk de gamba's met de andere helft. 
  4. Bak ze op de bakplaat van de ENO plancha op een hoog vuur gedurende 2 à 3 minuten.
  5. Giet de paprika's, ui en taugé op de bakplaat en roer ze gedurende 3 tot 4 minuten regelmatig om. Voeg de rest van de saus toe en laat nog 1 minuut meebakken. 
  6. Dresseer de groenten op een bord en verdeel de gamba's. Bestrooi je bord met een scheutje sesamolie, cashewnoten, munt- en korianderblaadjes. 
 
Smakelijk!