1
WOODSTOCK_TRANS.png

Alles over het gamma Wood Storage

Houtopslagsystemen hoeven niet per definitie saai te zijn. Met ons OUTR wood storage gamma vormen ze één geheel met jouw tuin. Hout correct bewaren biedt tal van voordelen en gaat kwaliteitlsverlies tegen.

Ontdek ons aanbod aan Wood Storage

Houtopslag in cortenstaal

Onze houtopslagsystemen zijn gemaakt uit cortenstaal, een ijzersterk en duurzaam product. De karakteristieke oranjebruine gloed krijg je als de buitenste laag in aanraking komt met water. Het roestproces kan tot anderhalf jaar duren, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Cortenstaal is een ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. Deze legering beschermt het staal zodat er geen verdere corrosie ontstaat. Hierdoor is er geen verder onderhoud nodig. Het staal is zeer sterk en is daarom uitermate geschikt voor tuin en interieur. Het is volledig recycleerbaar en gaat tot 10 maal langer mee dan gewoon staal.

DSC_3209_BEWAangepast.jpg

Je hout buiten bewaren is voordelig

Het hout droogt mooi uit dankzij de wind: droog haardhout zorgt voor een goede verbranding. Nat hout is slecht voor het milieu en geeft minder warmte af. Als brandhout goed opgeslagen wordt, kan het hout tot 10 jaar lang bewaard worden. Je kan jouw voorraad inslaan in de zomer als de prijzen gunstiger zijn. 

Haardhout bewaren op de juiste manier is zeer belangrijk. Er zijn enkele zaken waaraan je moet voldoen voor een goede houtopslag. Zo moet het hout droog liggen en mag het de grond niet raken. Veel mensen maken de fout om het hout binnen te bewaren, maar hout droogt het best in contact met buitenlucht. Onze OUTR WOODSTOCK is hiervoor ideaal. De wind kan gemakkelijk door het hout heen, waardoor het sneller droogt. Daarnaast brengt houtopslag binnen vuil mee en soms ook ongewenste gasten.

Houtopslag kan ook multifunctioneel zijn, zoals onze OUTR BENCH en PLANCHA. Deze zijn ontworpen om hout in te bewaren, maar hebben ook een andere functie. De open sokkel van de Pio 80 of 100 kan je met of zonder vuurschaal gebruiken. De schaal kan je vervangen door een beeld of wat planten. Een knap alternatief op het traditionele houthok. Onze OUTR Bench is een prachtige zitbank met een houtopslag onder. Deze bank geeft net dat tikkeltje meer aan jouw tuin.

Waar kan je OUTR houtopslagsysteem kopen?

Ben je geïnteresseerd in één van de OUTR houtopslagsystemen? We verkopen onze producten zowel via de webshop als via onze dealers. Vind een dealer in jouw regio via onderstaande dealerlocator. Heb je nog vragen over ons gamma? Contacteer ons via onderstaande gegevens of kom ons een bezoekje brengen in onze POP-UP shop in Gent

T: +32(0)55 23 26 48
M: info@outr.be

Zoek een verkooppunt

Wat is de prijs van een houtopslagsysteem?

Onze houtopslagsystemen uit extra sterk cortenstaal zijn niet alleen stijlvol, maar ook uiterst weerbestendig. De natuurlijke roestlook harmonieert met een omringend groen, zo kan u bepaalde plekken accentueren en de tuin structuur geven. Je hebt al een OUTR Woodstock voor € 590 (BTWI).

Ontdek ons aanbod houtopslagsystemen