1

Het basismateriaal voor een BBQ

Yes! De zon begint te schijnen. Ideaal om het BBQ seizoen officieel te openen. Maar welk materiaal heb je nu nodig om je BBQ ervaring tot een goed eind te brengen? Wij lijsten hier de belangrijkste op:

BBQ TANG

Een stevige tang met een lang handvat is één van de belangrijkste basisinstrumenten bij een BBQ. Je hebt deze nodig om je vlees, vis of groenten te draaien. Een vork gebruik je beter niet. Met een vork prik je gaatjes in jouw vlees waardoor de sappen eruit gaan lopen.

Een tweede tang is altijd gemakkelijk om jouw houtskool te schikken. Het spreekt voor zich dat je hiervoor niet dezelfde tang gebruikt.

HANDSCHOENEN

Veiligheid eerst! Je bakt op een heet vuur met gemiddelde temperaturen tussen de 250 à 300 graden. Gebruik dus handschoenen als je een grillrooster van de BBQ haalt of kolen wilt verplaatsen. Het is namelijk van primair belang dat de BBQ chef zonder slag of stoot kan aanschuiven aan tafel.

BBQ SCHORT

Bakken gaat in de meeste gevallen gepaard met vetspetters. Met een lederen schort ben je goed beschermd. Leer zorgt er namelijk voor dat vetspetters niet doorheen de stof komen. Onze stoere OUTR BBQ schoten zijn verkrijgbaar in Camel Bright en Dark Cognac. Met een verstelbare band bij de nek en een gespsluiting bij de taille zijn deze geschikt voor iedereen. Hoe meer je ze gebruikt, hoe authentieker ze worden.

HOUTSKOOLSTARTER

Een absolute must-have is onze houtskoolstarter. Je steekt er houtskool heel eenvoudig en snel mee aan. Je vult de starter met houtskool of briketten. De Easy Lighters leg je op je onderste rooster en steek je via een hoekje aan. Hier zet je de houtskoolstarter op. Na 15-20 minuten zijn de kolen opgewarmd en kan je deze uitgieten.

EASY LIGHTERS

Met deze aanmaakzakjes steek je in een mum van tijd jouw BBQ aan. Verdeel 1 à 3 aansteekzakjes ongeopend tussen het brandbare materiaal en steek ze via de hoekjes aan. De zakjes ontbranden zonder dat ze rook of schadelijke stoffen afgeven. Volledig geurloos en onbeperkt houdbaar.

BBQ BORSTEL

Na het BBQ’en wordt het rooster best meteen gereinigd. Niet getreurd, want met de OUTR roosterborstel gaat dit als een fluitje van een cent. Het reinigen van het rooster doe je het best wanneer deze nog warm is. De voedselresten die nog aan het rooster hangen verbranden, waardoor alle bacteriën verdwijnen. Hierna is het gemakkelijk om met je borstel over het rooster te wrijven. Je bent al aan de laatste stap beland: spoel het rooster nog af met water en klaar is kees! Als je het rooster onmiddellijk schoonmaakt, hoef je er daarna niet meer op te schuren of schrobben.

Met al deze accessoires ben je klaar voor een veilige en geslaagde BBQ. Aan de slag, grillen maar!

Knisperende groeten, 

TEAM OUTR